Perinteinen, maukas pataruoka

Neljälle

  • 1 noin kilon painoinen jänis
  • ¾ pullollista kuivaa valkoviiniä
  • 4 rkl sinappia
  • 1 ¼ dl ranskankermaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
Paloittele jänis ja sivele palat sinapilla. Paista jäniksen palat pannulla kuumassa öljyssä käristämättä.

Kuumenna viini kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon pilkottu valkosipuli, laakerinlehdet, timjami ja viipaloitu porkkana.

Poista jänis pannulta, lisää tilkka öljyä ja ruskista viipaloitu sipuli. Lisää jänis ja kaada päälle kuuma viiniseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautoa miedolla tulella noin tunnin ajan.

Sekoita kulhossa ranskankermaan persilja ja runsas ruokalusikallinen sinappia.

Poista jänis kattilasta ja aseta se tarjoiluastiaan. Sekoita ranskankerma keitinliemeen ja sekoita noin minuutin ajan antamatta kastikkeen kiehua. Levitä kastike jäniksen päälle tai tarjoa erillään.

Sinappijänis on herkullista keitettyjen tai paistettujen perunoiden tai riisin kanssa.