Mitä muita itsehoitolääkkeitä on saatavilla?

Ääreisverenkiertoa parantavat lääkkeet

Tuotteita on vaikutusaineiltaan erilaisia ja niitä on saatavana verenkiertohäiriöihin alaraajoissa, aivoissa ja silmissä. Lääkkeitä saa pitkä- ja lyhytvaikutteisina, mutta niitä ei suositella jatkuvaan käyttöön, ellei lääkäri toisin määrää.

Lievästi piristävät lääkkeet

Näitä lääkkeitä voi käyttää väsymyksen tuntemuksiin väliaikaisesti silloin, kun taustalla ei ole mitään elimellistä vikaa.

Kolesterolia alentavat lääkkeet

Tämä kasvikunnasta peräisin oleva kuitu auttaa tasapainottamaan aikuisiän sokeritautia sekä sitä voidaan käyttää tukena alennettaessa kolesterolia. Sitä voidaan käyttää ruokavalion sekä muun lääkehoidon lisänä.

Lievästi rauhoittava lääke

Tämä lääke lievittää henkisiä jännitystiloja ja auttaa nukahtamaan. Annostusohjeita on noudatettava.

Lihaskramppeihin ja levottomiin jalkoihin

Lihaskramppeihin, joita kutsutaan myös suonenvedoksi, on saatavana lihaksia rentouttavaa lääkettä. Auttaa myös levottomiin jalkoihin. Lääke voi väsyttää ja lisätä alkoholin tai rauhoittavien lääkkeiden vaikutusta keskushermostossa. Ei pitkäaikaiseen käyttöön. Voi aiheuttaa riippuvuutta.

Tupakoinnin lopettamisen apuna käytettävät lääkkeet

Auttaa tupakoinnin lopettamisessa lievittämällä vieroitusoireita. Tuotetta on saatavana purukumina, iholle laitettavana laastarina tai suulakkeen kautta käytettävänä ampullina. Tupakoinnin lopettamisen alkuvaiheessa saattaa olla vieroitusoireita, vapinaa ja levottomuutta, joka aiheutuu elimistön tottumisesta nikotiiniin. Tämä tuote sisältää nikotiinia ja auttaa pääsemään vaikeimman alkuvaiheen ohitse. Lääkettä vähennetään annoksittain, yleensä kahden, kolmen kuukauden kuluessa aloittamisesta oireiden helpottaessa. Lääkettä ei suositella käytettäväksi vuotta pidempään.


Lääkkeet - Artikkelit

Kategoriat