Graavi kala

Tuoresuolattu siika tai lohi

  • noin 1 kg siikaa tai vaihtoehtoisesti kirjolohta (punnittu kokonaisena)
  • tillinippu
  • 1-2 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • (1 tl sokeria)

Halkaise kala pitkin selkäruotoa. Nypi ruodot pois, mutta älä poista nahkaa. Pyyhi fileet talouspaperilla puhtaiksi ja hiero mausteet kalan lihapuolelle. Ripottele vadin pohjalle tilliä ja karkeaa suolaa. Nosta kalafileet astiaan siten, että niiden lihapuolet ovat vastakkain. Päälle ja väliin tillitupsuja.Pidä kalaa viileässä peitettynä ja painon alla vuorokausi tai kaksi. Kääntele paloja kerran tai pari välillä. Raaputa lopulta pinnalta mausteet ja leikkaa kala ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi nahkaa myöten.