Pakkaaminen

Mitä matkalle kannattaa pakata mukaan?

Matkallelähtijän ensimmäinen tulikoe on selviytyä matkatavaroiden pakkaamisesta. Paljon riippuu tietysti siitä, minne ollaan menossa ja kuinka pitkäksi aikaa. Matkatavaroiden pakkaaminen on taitolaji, jossa tarvitaan tervettä järkeä ja luovuutta.

On syytä muistaa, että mm. lentomatkustajilla on omat säännöksensä, ja että yli 20 kilon matkatavarakuormasta velotetaan tavalliselta reissaajalta lisämaksu. Jopa 20 kilon matkalaukku on suhteellisen suuri kuorma, joten matkalaisen on syytä harkita huolellisesti, mikä kaikki on matkalla tarpeen. Kaikkiin sääoloihin ja erilaisiin tilanteisiin kannaattaa toki varautua, mutta järkevästi ja suunnitellen.

Matkalainen haalii yleensä matkaltaan myös paljon kaikenlaista tuotavaa, joten jo pakatessa kannattaa pitää mielessään se, että tuliaisillekin on jätettävä matkalaukkuun tilansa. Usein kotimatkalla laukkujen määrä on kaksinkertaistunut, koska kotiin jääneillekin halutaan tuoda matkan tunnelmaa.

Pakkaamisen hyvin taitavat ihmiset onnistuvat kyllä mahduttamaan vaikka kuukauden matkatarpeet yhteen laukkuun. Ilmaa on turha pakata mukaan. On myös syytä muistaa, että useimmissa kohteissa perillä tavaravalikoima on aivan sama kuin kotimaassa. Tosin hernekeittopurkeista ei voi mennä takuuseen tai salmiakista, jos niitä on reissussakin pakko saada. Kaikki tärkein siis laukkuun ja menoksi!