Miten käärmeitä hoidetaan?

Jokainen käärme vaatii lajinsa mukaista hoitoa. Yleisin Suomessa pidettävä laji on viljakäärme, joka on hyvin pienikokoinen. Tämän takia se tarvitsee huomattavasti pienemmän terraarion kuin esimerkiksi kuningaspyton, joka voi kasvaa jopa kolmimetriseksi.

Terraariossa olennaista on lämpötila. Sen toiseen päähän on luotava käärmeen lämmittelypaikka, noin 30-35 asteinen kulmaus. Lämmön saa aikaiseksi tähän tarkoitusta varten tehdyillä lampuilla tai vaikka lämpömatolla. Muun alueen lämpötilan olisi hyvä pysyä 23-27 asteen sisällä.

Terraariossa on hyvä olla juomakuppi, piilopaikkoja ja oksia kiipeilyä varten. Terraarion pohjana tulee olla helposti puhdistettavaa ja imukykyistä, eläinkaupoissa myytävä Mörtti-Röpö kelpaa mainiosti.

Ruokinta

Käärmeet syövät yleensä hiiriä, joita annetaan niille pakastettuina. Muun muassa boa-käärmeille voi syöttää marsuja, mutta liian paljon herkuteltuaan käärme voi saada liikaa rasvaa, joka voi olla vaarallista.

Käärmeitä ruokitaan koosta ja lajista riippuen, ihan nuorimmat käärmeet syövät kuitenkin useammin kuin aikuiset, jopa viiden päivän välein.


Käärmeet - Artikkelit

Kategoriat