Syntymäpäiväjuhlien järjestelyt

Miten selvitä ilman stressiä järjestelyistä?

Stressi on seurausta ylisuurista odotuksista ja liian kiireisestä aikataulusta. Jos aikaa on vähän, on turha suunnitella tivolin veroista tapahtumaa. Kannattaa keskittyä siihen mitä ehtii, ja tehdä se hyvin. Jos syntymäpäivät ovat seuraavana aamuna, kannattaa ostaa tarjottavat valmiina, hoitaa kutsut puhelimitse ja miettiä pelkästään ohjelma ja unohtaa koko kodin koristelu. Pari pussia värikkäitä ilmapalloja ripustettuna seiniin, lamppuihin ja kattoon saa kodin näyttämään juhlalliselta.

Mieti seuraavaksi kolme yksinkertaista leikkiä, jotka ovat ohjelman runko. Sokko on helppo ja hauska leikki, jos vieraat eivät pelkää pimeää. Piilosilla ulkona tai sisällä on aina hauskaa. Säännöissä kannattaa käydä läpi minne voi piiloutua ja minne ei mennä. Aikuinen voi auttaa lapsia keksimään hyviä piiloja.

Yksinkertainen ohjelmanumero, joka sykähdyttää niin pieniä kuin isojakin vieraita, on kuvata videokameralla otteita juhlien kulusta, ja näyttää nauha vieraille ja sankarille viimeiseksi ennen kotiin lähtöä. Näin juhlat loppuvat huipennukseen, jossa voidaan nauraa uudelleen kaikille hassuille sattumuksille joita tapahtui.

Tärkeämpää kuin se, miten hienot puitteet juhlissa on, on se, että juhlissa on kiva aikuinen, joka estää konfliktien synnyn, toimii rehellisenä tuomarina, ja ohjaa leikin alkuun. Jotta voit olla tuo aikuinen, älä aseta itsellesi mahdottomia tavoitteita ja muista, että leikeiksi kannattaa valita helppoja, tuttuja leikkejä. Se, että vieraita on enemmän kuin kavereita kohottaa yleensä tutunkin leikin uuteen ulottuvuuteen.