Syntymäpäiväjuhlien teema

Millainen teema juhliin?

Kuinka muuttaa arkinen koti juhlien näyttämöksi? Teema kannattaa valita yhdessä päivänsankarin kanssa. Lastenhuone on tulvillaan hienoja ideoita. Millä leluilla lapsesi leikkii? Mikä on hänen lempikirjansa? Tuleeko lapsen itsensä mieleen villi idea juhlien teemaksi? Teemana voi olla merirosvot, prinsessat, Peter Pan, Nalle Puh tai avaruus, viidakko, maailmanympärys matka, metsän eläimet.

Kun teema on valittu kannattaa miettiä kodin koristelu. Voiko huonekaluja siirtää juhlien tieltä? Tila on aina tarpeen kun laitetaan joukko lapsia yhteen. Voidaanko juhla järjestää yhdessä suuressa huoneessa, vai käytetäänkö koko kodin tiloja? Voisiko juhlan järjestää grilli katoksessa, huvimajassa, leikkimökissä?

Tilaratkaisun jälkeen on aika askarrella koristeita. Jos aihe on viidakko, maiseman saa luotua yksinkertaisin keinoin. Vihreä kreppipaperirulla keskeltä kahtia ja leikataan rullanpuolikkaat hapsuisiksi. Kun rulla avataan ja kiinnitetään seinään on viidakon vihreä ruohikko valmis. Merirosvojuhliin saa mainioita somisteita, pöytäliinoja, pimennysverhoja jätesäkkirullasta. Musta muoviliina jonka päälle voi leikata valkeasta paperista pääkalloja. Merirosvo aarre voi koristaa keskipöytää, aarteeseen kasataan kaikkea kiiltävää jota kotoa löytyy, joulukoristeista löytyy paljon kimaltavaa. Myös keijutanssiaisiin saa somisteita joulukoristelaatikosta, kultapalloja, kelloja ja muuta ”helkkyvää” rekvisiittaa.

Kannattaa vilkaista myös lakanakaappiin. Onko lapsilla värikkäitä pussilakanoita joita voisi käyttää verhoina, sohvan päällisenä, onko lakanoita joita voisi käyttää esirippuna? Pöytäliinoja joista saisi pitsiviittoja, röyhelökauluksia tai muuta mukavaa.