Minimalismi

Vähän yksityiskohtia

Minimalismi on tyylisuuntana melko uusi: se nousi suosioon vasta 1900-luvulla kuvataiteiden ja funktionalistisen arkkitehtuurin kautta.

Suorat linjat ja hillityt värit

Jo sana ”minimalismi” antaa selkeän käsityksen siitä, mistä tyylissä on kyse: yksityiskohdat pyritään pitämään minimissä. Minimalismin tavaramerkki on värittömyys. Tyyli suosii suoria linjoja ja pyrkii karsimaan muotoja. Sisustus on yksinkertaista ja selkeää. Värejä vältellään, mutta hillityt ja pehmeät ruskeat ja beigen värit saattavat kuitenkin sisältyä palettiin. Tyylin pääsääntönä on: mitä vähemmän, sen parempi. Laatu on tärkeää, ei määrä. Minimalistista tyyliä ei ole helppoa harjoittaa, vaikka siltä vaikuttaisikin. Muutamilla tarkoin harkituilla yksityiskohdilla koetetaan muodostaa täyteläinen ja selkeä vaikutelma.

Pyrkimyksenä harmonia

Minimalismi sisustustyylisuuntana pyrkii välttämään kirkkaita värejä, värikirjoa, yksityiskohtia ja levottomia kuvioita esim. kankaissa. Pyrkimyksenä on harmonisen vaikutelman luominen. Elämme kiireisessä maailmassa äänten ja tavaroiden keskellä. Minimalismi luo rauhallisuuden ja selkeyden tuntua, ja siksi se on suosiossa.