Moderni sisustustyyli

Millainen on moderni sisustustyyli?

Modernissa sisustuksessa yhdistyvät pelkistetyn yksinkertainen ja nykyaikainen tyyli. Tunnusomaista tyylille ovat avarat ja valoisat huoneet sekä laadukkaat, kestävät ja ajattomat huonekalut. Moderni sisustaja suosii usein vaaleita värejä, ruostumatonta terästä, puuta, lasia ja kromia. Muodot ovat selkeitä ja puhdaslinjaisia. Esimerkiksi verhot voivat olla niukat ja vähäeleiset tai ne voi jättää jopa kokonaan pois.

Moderni sisustaja tavoittelee avaruutta kotiinsa jättämällä turhat koriste-esineet pois ja suosimalla vain muutamia tarkkaan harkittuja katseenvangitsijoita. Kun tavaroita, värejä ja materiaaleja käytetään harkitusti, pääsevät ne paremmin oikeuksiinsa. Vähemmän on enemmän-sääntö on monen modernisti sisustavan johtolanka kodin viihtyvyyden lisäämisessä. Turhia röyhelöitä ja koristeellisia esineitä vältetään. Sisustus vaati paljon säilytystilaa, sillä kaikki ylimääräinen tavara säilytetään kaapeissa. Modernista kodista löytyy usein klassisia kalusteita, jotka ovat sekä funktionaalisia että esteettisiä. Käytännöllisyydestä kertoo se, että moderni sisustaja ostaa usein pöydän, johon on mahdollista saada jatkopala tai hyllyn, jota voi myöhemmin ostaa lisää. Nämä käytännön seikat pätevät lienee kuitenkin myös monissa muissa sisutustyyleissä.

Moderni asunto on usein näyttävä, tehokas ja hienostunut. Keittiössä on virtaviivaisia teräksisiä työtasoja, huipputekniikkaa olevia kodinkoneita ja laadukkaita sileäpintaisia keittiönkaappeja. Keittiön pienimmätkin purkit ja säilytysastiat tulee olla samaa sarjaa, eikä niitä saa ahtaa tilaan liian paljoa. Olohuoneessa voi puolestaan olla suoraviivainen sohvaryhmä tai divaani. Kattoon upotetut huomaamattomat kohdevalot tuovat tilaan hienostuneen valaistuksen. Makuuhuoneen tulee olla harmoninen ja rauhallinen kokonaisuus, jossa on helppo rentoutua. Siksi vaaleat värit ja selkeys on valttia. Sängyksi sopii moderni runkopatja tai laveri.