Asunnon etsiminen

Miten etsiä asuntoa ulkomailta?

Työkomennukset, vaihto-opiskelut ja monet muut syyt vievät ihmisiä ulkomaille yhä useammin eripituisiksi ajoiksi. Tällöin on aina edessä asunnon etsiminen. Maasta ja kaupungista riippuen asunnon etsintä ja vuokraaminen voi vaihdella helposta prosessista todella monimutkaiseen. Luonnollisesti asiaan vaikuttaa myös oma kielitaito ja kyky neuvotella paikallisten kanssa. Jos mahdollista, kannattaakin pyytää paikallista henkilöä avuksi asunnon etsimisessä. Kannattaa myös etukäteen perehtyä kohdemaan asumista koskevaan lainsäädäntöön ja vuokratapoihin.

Ensimmäiseksi kannattaa selvittää, voiko työnantaja, vaihtokoulu tai muu vastaava taho avustaa sinua asunnon hankinnassa tai jopa hankkia asunnon puolestasi. Erityisesti opiskelijoille opiskelija-asunto on usein paras ja helpoin vaihtoehto, ja vuokrakin on todennäköisesti kohtuullinen.

Luonnollisesti asuntoa voi lähteä etsimään myös sanomalehtien asuntosivuilta. Nykyään myös Internetissä on monenlaisia foorumeita, joilta asuntoa voi hakea. Haun voi aloittaa esimerkiksi kaupunkien kotisivuilta. Foorumeilla on usein myös tarjolla kuvia asunnoista, mutta niiden katsomisella ei kannata korvata henkilökohtaista käyntiä asunnossa ennen sen vuokraamista.

Myös asunnonvälitystoimistojen palveluihin voi turvautua. Tällöin on kuitenkin hyvä selvittää etukäteen palvelun hinta. Suurissa kaupungeissa riittää välillä myös se, että kävelee kaupungilla etsien ilmoituksia vuokrakohteiden ikkunoista.