Kuinka toimia yhteisten päämäärien puolesta naapurustossa?

Asukasyhteisöissä on tärkeää ottaa huomioon muidenkin mielipiteet ja toiveet. Kerros- ja rivitaloissa on yleensä taloyhtiö tai asukasyhdistys, joka ajaa asukkaiden etuja. Kaikilla asukkailla on oikeus osallistua päättävän organisaation toimintaan, äänestyksiin ja johtajien ja muiden toimijoiden valintaan. Jokaista asuntoa kohden on yksi annettavissa oleva ääni uusia asioita päätettäessä. Jokaisella on siis mahdollisuus vaikuttaa asuinympäristönsä kehittämiseen.

Asuinympäristön parantamisessa yhteistyöllä saavutetaan parhaat tulokset. Yhdessä voidaan päättää hankitaanko pihalle esim. grillikatos, jossa kaikki voivat viettää aikaansa, hankitaanko talon lapsille uusia leikkivälineitä yhteiseen käyttöön, halutaanko nähdä lisää tv-kanavia, milloin pidetään pihansiivoustalkoot ja niin edelleen.

Turvallisuutta luodaan myös yhteistyöllä. Nykyään lakikin edellyttää tiettyä turvallisuussuunitelmaa, joka on erityisen tärkeä onnettomuuden sattuessa. Tämän suunitelman toimivuus edellyttää yhteistä harjoittelu ja suunittelutoimintaa. Suunitelman ollessa kaikille selvä vältytään turhalta hässäkältä vaaratilanteen osuessa kohdalle.

Yhteistyö kannattaa aina. Isommalla porukalla saa aina enemmän aikaan, kuin yksin. Kun yhdessä päätetään, on suurempi osa asukkaista tyytyväisempiä.