Ketä kutsutaan?

Kutsuja laadittaessa on hyvä miettiä vieraiden lukumäärää; kuinka monta uuteen kotiin mahtuu vaivatta, ja esimerkiksi onko istuimia kaikkia vieraita varten. Tupaantuliaisiin voi kutsua vain lähimmät ystävät ja sukulaiset ja viettää rennon, intiimin illan, tai sitten kotia voi juhlia isolla porukalla, johon kuuluvat työ- ja kalakaverit. Tupaantuliaisilla on hyvä kiittää ystäviä muuttoavusta, ja vaikkapa tutustua uusiin naapureihinsa.

Kutsun voi lähettää virallisesti postissa, vaikka nykyisten rentojen tupaantuliaisten luonne sallii kutsumisen myös vaikkapa tekstiviestitse tai sähköpostiviestillä. Sähköpostiviestiin on helppo liittää myös karttapalvelun osoite, jotta kutsuvieraat voivat tarvittaessa tarkistaa uuden kodin sijainnin. Tärkeintä kutsussa lienee kuitenkin mainita uuden kodin osoite sekä koskeeko kutsu myös avecia. Kutsussa on hyvä mainita myös tupaantuliaisten teemasta, jos kyseessä ovat esimerkiksi pihatalkoot tai tarjoilussa nyyttikestiperiaate.

Kutsuvierailta kannattaa pyytää varmistus saapumisesta, jolloin isäntäväen on helpompi varautua esimerkiksi tarjoilun järjestämiseen ja istumapaikkojen varaamiseen.