Millainen ohjelma juhliin?

Kunnon tupaantuliaisiin kuuluu hyvin suunniteltu, viihdyttävä ohjelmanumero. Isäntäväki voi vaikkapa järjestää pienet pihatalkoot, joissa pistetään puutarha kuntoon vieraiden voimin, leikkimieltä kuitenkaan unohtamatta. Talkoohengestä kannattaa ilmoittaa vieraille jo kutsussa, etteivät he joudu lapion varteen parhaimmissaan. Työn välissä isäntäväen on hyvä muistaa vieraitaan virvokkein, ja urakan jälkeen talkooväki palkitaan kunnon löylyillä uudessa saunassa.

Jos muuton yhteydessä on kätköistä löytynyt tarpeetonta vaikkakin käyttökelpoista tavaraa, voi tupaantuliaisissa järjestää kirpputorin tai leikkimielisen huutokaupan. Vintin tai aitan aarrearkuista kaivelluista menneiden vuosikymmenten vaatteista voi järjestää hupaisan muotinäytöksen keskelle olohuonetta. Loppuillasta siirretään olohuoneesta pöydät ja sohvat seinien sivustoille, annetaan koko vierasjoukolle villasukat uuden parketin varjelemiseksi ja pyöräytetään valssit tai rockit soimaan. Musiikin voimakkuutta säädettäessä muistetaan sitten naapuritkin!

  1. Muita suositeltavia ohjelmanumeroita ovat kaikenlaiset lauta- ja korttipelit, joihin voi osallistua mahdollisimman moni halukas. Hyvä keino saada monta mukaan peliin, on muodostaa joukkueita. Lapset ja lapsenmieliset voivat pelata myös pantomiimia, sanapelejä tai vaikkapa kaikkien lastenhippojen suosikkileikkiä &8221;murhaaja iskee pimeässä&8221;.