Millaista koiranruokaa on Yrjölän puuro?

Moni koiranomistaja on epäilemättä joskus kuullut puhuttavan Yrjölän puurosta. Se on koiralle maittava ateria, joka on myös täyttävää, terveellistä ja tekee hyvää koiran suolistolle. Yrjölän puurosta on jo muodostunut lähes klassikko. Suomalaisen Yrjölän puuron nimi ja alkuperäinen resepti ovat saaneet alkunsa ” J. A.U Yrjölältä”, joka on hyvin tunnettu koira-alan vaikuttaja. Yrjölä on muun muassa Suomen kennelliiton hallituksen entinen puheenjohtaja, elintarvikealan lehtori, kasvattaja, kirjailija ja yli 120 koirarodun kansainvälinen ulkomuototuomari. Yrjölän puuro on malliesimerkki koiralle sopivasta hyvästä kotiruoasta. Jos et ole vielä saanut reseptiä käsiisi niin viimeistään seuraavaa reseptiä seuraamalla voit vihdoin valmistaa koirallesi tätä karvakuonojen rakastamaa ja kaikkien koiranomistajien huulilla keikkuvaa nimikkopuuroa. Jos haluat olla vakuuttava koiranomistaja ja todistaa olevasi koirasikin mielestä kelpo kokki on syytä pikimmiten tarjota Yrjölän puuroa ylimmälle ystävällesi. Pieni vaivannäkö palkitaan varmasti ruhtinaallisesi hännänheilutuksella.

Ainekset:

  • 1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
  • 1 dl hirssisuurimoita
  • 1 dl riisiä, mieluiten tummaa
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • lihaa
  • porkkanaraastetta
  • 2 litraa vettä
  • 5 g merisuolaa
Liota suurimoita 6-10 tuntia ennen paistamista. Pitkä liotusaika tekee puurosta paremmin sulavaa. Liotusvettä ei kaadeta pois, vaan se jätetään puurovedeksi. Suola lisätään vasta liotuksen jälkeen.

Puuron voi keittää tai paistaa. Paistaminen vaatii vähemmän työtä. Kaada kaikki ainekset uunivuokaan. Säädä uuni +180 asteeseen ja anna puuron hautua vähintään 2 tuntia. Puuroa voi rikastaa porkkanalla, merilevällä tai nokkosilla.

Kypsä puuro säilyy jääkaapissa noin viikon. Voit myös pakastaa puuroa pieniin annospusseihin pakattuna, jolloin voit halutessasi tarjota koirallesi puuroa helposti ilman vaivannäköä. Halutessasi voit lisätä puuroon raejuustoa tai kermaviiliä tarjoiluvaiheessa.