Millaista ravintoa koiralle?

Koira, rodusta riippumatta, tarvitsee ruokaa, jossa on ravinteita ja vitamiineja. Monipuolista ruokaa saava koira on terve ja onnellinen.

Monet pitävät koiralle parhaana vaihtoehtona kotiruokaa. Se ei tarkoita kaikkea ihmisen ruoan jätteitä, sillä jos ihmiset syövät epäterveellisesti, koirakin jätöksiä syödessään voi huonosti. Terveellistä kotiruokaa koiralle on esimerkiksi puurot, makaronilaatikko ja mm. perunankuoret. Maksalaatikkoa voi sekoittaa puuron sekaan.

Valmiit kaupasta saatavat koiranruoat ovat koostumukseltaan monipuolisia ja vitamiinipitoisia. Niiden ohessa koira tarvitsee vain tarjolle raikasta vettä.

Koiran herkkyys jollekin ruoka-aineelle oireilee rähmivillä silmillä, turkin hilseilyllä ja oksentamisella. Silloin tulee tarkistaa ruokavalio ja kokeilla vaihtaa joksikin muuksi.

Kun koiran ruokaa ollaan vaihtamassa, esimerkiksi kuivaruokaa toiseen merkkiin, vaihto pitää tehdä vähitellen. Sekoittamalla vähän kerrallaan uuden merkkistä ruokaa vanhaan merkkiin, koira tottuu makuun ja elimistö koostumukseen pikkuhiljaa. Näin vältytään mahdollisilta haitoilta ja yliherkkyysreaktioilta.