Friteerauskeittimet

Miten friteerataan rasvakeittimellä?

Friteerauskeitin on tarkoitettu ruoka-aineiden uppopaistamiseen rasvassa. Keitin korvaa padan ja se on turvallinen, koska termostaattisäätimen ansiosta lämpötila ei pääse kuumenemman liikaa. Keittimenkin käytössä pätevät kuitenkin samat säännöt, kuin padassa uppopaistettaessa.

Keittimeen asetettava raaka-aine ei saa olla kostea, ja jos paistetaan täytettä sisältäviä tuotteita, pitää varoa, ettei täyte pääse tulemaan ulos tuotteesta. Keittimet kuumentavat rasvan nopeasti käyttövalmiiksi ja merkkivalo ilmoittaa käyttövalmiudesta. Keittimet sisältävät korin, jonka avulla ruoka-aineet on helppo laittaa paistumaan, sekä ottaa pois. Keittimien sisä- ja ulko-osat ovat helposti puhdistettavia ja mallivaihtoehtoja on nykyään tarjolla jo useita.

Keitintä käytettäessä kannattaa huomioida normaalit ohjeet, kuten uppapaistamisessa muutoinkin. Katso, että merkkivalo ilmoittaa rasvan olevan oikean kuumuista, jotta ruoka-aine ei ime rasvaa itseenä, vaan ruskistuu kauniisti. Keittimeen ei myöskään saa laittaa liian suurta annosta yhdellä kertaa paistumaan, ettei rasva kylmene liiaksi ja aiheuta huonoa paiston lopputulosta. Keittimiä on saatavana myös useaa kokovaihtoehtoa, aina yhden hengen annoksen keittimistä suurempiin saakka.