Monitoimikone auttaa keittiössä

Miten monitoimikone helpottaa ruuanlaittoa?

Yksi kotikokin parhaimmista apureista on monitoimikone, joka nopeuttaa ruuanlaittoa ja säästää monelta vaivalta. Vakiovarusteena monitoimikoneeseen kuuluu runko, kulho sekä erilaisia raaste- hienonnus- ja viipaleteriä. Koneella onnistuu jopa pieni hiivataikinan teko, jossa käytetään apuna joko hienonnusterää tai mukana tulevaa taikinakoukkua.

Keittiössä ei tavallisesti monitoimikoneen lisäksi juurikaan tarvita muita koneita kuin sähkövatkain vaahdottamiseen ja vispaamiseen. Monitoimikoneen vispilä ei nimittäin saa aikaiseksi kunnon vaahtoa, sillä sen terä on tähän tarkoitukseen liian hidas. Monitoimikone on parhaimmillaan raasteen teossa, hienontamisessa, soseuttamisessa ja viipaloinnissa – ylipäänsäkin kone soveltuu erinomaisesti aktiiviselle säilöjälle ja tuoreista raaka-aineista paljon ruokaa valmistavalle. Koneella kannattaa valmistaa niin vauvanruuat, dieettipirtelöt, sosekeitot kuin juuressuikaleet ja pakasteetkin.

Tavallisen monitoimikoneen lisäksi markkinoilla on myös yhdistelmäkoneita, joihin sisältyy yleiskoneen, monitoimikoneen ja tehosekoittimen ominaisuuksia. Nämä tehopakkaukset ovat hinnaltaan toki hieman tavallista monitoimikonetta arvokkaampia, mutta niillä voidaan soseuttamisen ja raastamisen lisäksi myös tehdä kaikenlaisia taikinoita, sekoittaa juomia ja jopa murskata jäätä ja pähkinöitä.