Televisio ja turvallisuus

Miten televisiota käytetään turvallisesti?

Televisio aiheuttaa suomalaisissa kodeissa joka vuosi lukuisia sähköpaloja. Näitä voi kuitenkin ehkäistä pitämällä huolta televisiostaan, käyttämällä sitä oikein ja tarkkailemalla sen toimintaa.

On tärkeää, että televisiosta kytketään pois virta aina, kun katselu lopetetaan siltä erää. Esimerkiksi yön tai kotoa poistumisen ajaksi televisiota ei saisi jättää valmiustilaan, vaan virta tulee katkaista virtakytkimestä. Televisio tulisi myös pitää pölystä puhtaana, esimerkiksi imuroimalla tuuletusaukot ja pyyhkimällä ruutu ja ulkokuori säännöllisesti. Television sisuksiin ei saa kuitenkaan kajota eikä sen kuorta aukaista kukaan muu kuin ammattimainen huoltotaho.

Jos television kuva on huono eikä vika ole antennissa tai lähetyksessä, on syytä huolestua ja viedä laite huoltoon. Sama on tilanne myös silloin, kun televisio käryää, pitää outoa ääntä tai jos television sisälle on päässyt vieraita esineitä tai nestettä. Television päällä ei myöskään saisi pitää mitään esineitä, eikä sen tuuletusaukkoja tulisi tukkia.