Iho-ongelmien hoitoon

Millaisia lääkkeitä on saatavana iho-ongelmien hoitoon?

Allergioihin ja muun tulehtuneen ihon hoitoon tarkoitetut lääkkeet

Kortisonia sisältävät valmisteet, joita käytetään paikallisesti allergisen tai tulehtuneen ihon hoitoon. Käyttöaiheista ovat tyypillisimpiä allergiset ihottumat, auringon polttamat, hyönteisten puremat, pesuaineiden aiheuttamat ihottumat sekä lapsilla vaippaihottuma ja maitorupi. Lääke lievittää tulehdusta ja kutinaa. Lääkettä ei saa käyttää märkivälle iholle.

Märkivän ihon tulehduksiin tarkoitetut lääkkeet

Ihon tulehduksen hoitoon tarkoitettuja kortisonia ja antibioottia sisältäviä valmisteita käytetään paikallisesti allergioihin, ihon lieviin palovammoihin ja ihon tulehduksiin silloin, kun iho märkii. Lääke tappaa iholta haitallisia bakteereita, mikä edesauttaa paranemista.

Ihon puhdistukseen tarkoitetut tuotteet

Saatavana on ihon puhdistukseen, kuten akneen sekä haavojen hoitamiseen tarkoitettuja tuotteita.

Muut ihosairauksien hoitoon käytettävät lääkkeet

Ihon sienisairauksien ja psoriasiksen, syyhyn, mustelmien, pinnallisten verisuonitukosten hoitoon tarkoitetut tuotteet. Päänahan hilseen hoitoon tarkoitetut tuotteet. Hitaasti paranevan haavan puhdistamiseen tarkoitetut valmisteet sekä palovammojen, säärihaavojen ja muiden ihovaurioiden hoitoon tarkoitetut lääkkeet.

Muut ihon hoitoon tarkoitetut tuotteet

Ihon hoitoon on saatavana kosteuttavia sekä koostumukseltaan rasvaisempia voiteita sekä ihon normaaliin pesemiseen tarkoitettuja aineita. Sisältävät ihoa hoitavia ainesosia.