Särkyyn, kuumeeseen ja flunssan oireisiin

Millaisia itsehoitolääkkeitä on särkyyn, kuumeeseen ja flunssan oireisiin?

Särky- ja kuumelääkkeet

Tilapäisiin särky- ja kuumetiloihin, sekä flunssan oireita helpottamaan on saatavana vaikutusaineiltaan erilaisia lääkkeitä. Ne hillitsevät aivoissa kipuaistimusta välittävien aineiden vaikutusta sekä vaikuttavat lämmönsäätelykeskukseen kuumetta alentavasti. Ne poistavat myös reumaattisia sekä niveliin kohdistuvia särkyjä. Särkyyn käytettäviä lääkkeitä on saatavana tabletteina, poretabletteina, peräpuikkoina, mikstuurana sekä iholle paikallisesti käytettävinä voiteina. Flunssan oireita helpottamaan tarkoitetuissa lääkkeissä on lisänä myös C-vitamiinia, joka nopeuttaa paranemista. Lisäksi nivelreumaan ja malarian estoon käytettäviä valmisteita on saatavilla.

Korvasärky

Korvakäytävän tulehduksen estoon ja hoitoon tarkoitetut tipat. Lääkärin määräyksestä saa vastaavia tippoja, joissa on lisäksi kipua lievittävää puudutusainetta.

Kurkkukipu

Kurkkukipuun on saatavana nielua desinfioivia ja kipua lievittäviä valmisteita.

Yskän hoitaminen

Yskän hoitoon on saatavana eri vaihtoehtoja yskän oireista riippuen. Yskänärsytystä hillitsevät sekä limaneritystä helpottavat lääkkeet.

Nuhan oireiden hoitoon

Nuhan hoitoon käytetään limakalvoturvotuksen helpottamiseen flunssan tai allergian johdosta nenäsumutteita.

Silmien hoitoon

Saatavana on silmien turvotuksen hoitoon tarkoitettuja silmävesiä, jotka rauhoittavat silmän limakalvoja. Kosteuttavia aineita, jotka hillitsevät kosteuden haihtumista silmän pinnalta, sekä ärsyyntyneitä silmiä hoitavia tippoja, jotka vähentävät punoitusta ja kyynelten eritystä.