Kesätyö

Minkälaiset ovat nuoren kesätyömahdollisuudet?

Kesätöitä kannattaa kysellä jo alkuvuodesta. Suosituimmat työt menevät ensin, ja toukokuussa on turha enää haikailla kaupungin puisto-osastolle. Mikä tahansa työ on aina plussaa ansioluettelossa. Tavaratalot palkkaavat myyjiä ja apulaisia, suuret yritykset ottavat mielellään opiskelijoita toimistotöihin, torille pääsee myymään mansikoita puhumattakaan mansikanpoiminnasta, mitä on tarjolla tiloilla ympäri Suomea kesän ajan.

Jos on mielessä jokin sellainen työ, jota haluaisi kokeilla, kannattaa ottaa yhteyttä työpaikkaan ja kysellä mahdollisuuksista. Klassinen kesätyö urheilullisille nuorille on uimavalvoja. Jäätelönmyyjäkään ei tunnu kesähelteellä huonolta vaihtoehdolta. Palveluammateissa kielitaito on etu, joten siitä kannattaa muistaa mainita.

Mikäli haluaa viettää kesän ulkomailla, voi hakea työleirille. Työleiri tarkoittaa, että pääsee tekemään työtä valitsemassaan kohteessa, esimerkiksi auttamaan vanhan linnan entisöimisessä. Työstä ei makseta palkkaa, vaan sen vastineeksi saa majoituksen ja ruuan. Tämä on hyvä keino päästä tutustumaan eri kulttuureihin. Myös au pair -paikkoja saattaa olla tarjolla kesän ajaksi.