Työnhakukanavat

Mistä ja miten kesätöitä löytää?

Tapoja hakea kesätöitä on monia - käytä niitä kaikkia! Seuraa ilmoituksia internetistä ja lehdistä sekä ota suoraan yhteyttä yrityksiin. Kesätöistä harvemmin ilmoitellaan esimerkiksi työvoimatoimiston kautta, mutta yritysten nettisivuilta saattaa silti löytyä tietoa työpaikoista. Kysele työpaikkoja myös tutuilta, vanhoista TET -paikoista, kunnilta ja kaupungeilta. Älä tyydy vain perinteisiin työpaikkoihin, joihin kaikki muutkin hakevat, vaan käytä mielikuvitustasi. Aktiivisuus palkitaan!

Nettihakemusta tehokkaampaa on soittaa yritykseen tai käydä paikan päällä. Osoita työnantajalle, että olet todella kiinnostunut juuri siitä yrityksestä ja työstä, mihin haet. Kun teet kirjallisia hakemuksia, kirjoita jokaista työpaikkaa varten oma erillinen hakemuksensa, jotta voit korostaa niitä ominaisuuksiasi ja kokemuksiasi, joita tarvitaan juuri kyseisessä työssä. Yritä löytää töitä, joissa esimerkiksi harrastuksistasi tai aiemmista työkokemuksistasi voisi olla hyötyä. Opiskelijan kannattaa tietysti hakea ensisijaisesti oman alansa töitä. Käytä tällöin hyväksesi myös oppilaitoksesi mahdolliset kontaktit.

Jos et ole vielä tehnyt juurikaan töitä eikä sinulla ole ammatillista koulutusta, älä ole liian vaativa työn tai palkkauksen suhteen. Hae kaikkia potentiaalisia paikkoja, ja jos sitten pääset useampaan, valitse niistä paras. Ensimmäisillä kesätöillä lähinnä kartutat kokemusta, jota voit sitten hyödyntää seuraavia töitä hakiessasi. Jos olet nuori, ota selvää nuoria työntekijöitä koskevista työaika- ja muista rajoituksista.