Kesätyöpaikat

Miten kesätyötä saa?

Kesätöiden saamisesta liikkuu useita urbaanilegendoja. Suurin harhaluulo on, että kaikki kesätyöt jaetaan suhteilla. Toki suhteista on hyötyä, ja varsin moni saakin työnsä näin, mutta vapaita työpaikkoja on tarjolla runsaasti. Niitä pitää vain etsiä ahkerasti ja tarjota rohkeasti itseään useaan paikkaan.

Työn löytämiseksi täytyy nähdä vaivaa. Etsintä kannattaa aloittaa viimeistään vuodenvaihteen jälkeen, sillä yritykset ja yhteisöt ilmoittavat avoimista paikoistaan jo tammikuun alusta alkaen. Osa hakuajoista saattaa umpeutua jo tammikuun lopussa. Toki uusista kesätyömahdollisuuksista ilmoitellaan pitkin kevättäkin, ja viimeisimmät saatetaan jakaa vasta kesäkuussa.

Kuten tavallisenkin työnhakijan, myös kesätyötä kaipaavan on hyvä pitää silmänsä auki ympäri vuoden. Itseään voi tarjota vaikkapa asiakaspalveluun liikkeeseen, jossa asioi usein ja on näin tullut tutuksi henkilökunnan kanssa. Small talk ja ”nuoleskelu” on sallittua, vaikka ei juuri sillä hetkellä hakisikaan töitä. Tuttavilta saattaa kuulla esimerkkejä mitä erikoisimmista kaverin kaverin kesätöistä, ja siten saada ideoita oman työn etsintään.

Viime vuosina yritykset ovat siirtyneet yhä enemmän käyttämään Internetiä työpaikkojen ilmoittamisessa, ja hakemuksetkin ovat usein sähköisessä muodossa. Kannattaakin siis tarkistaa, onko mielenkiintoisella yrityksellä moista hakemusta.