Tulosteet suoraan kamerasta

Kannattaako kuvia tulostaa kotioloissa?

Digitaalikameralla otetut kuvat voi tulostaa vaikka suoraan kamerasta. Pienimmillä suoraan kameraan liitettävillä tulostimilla saa kymppikokoisen kuvan heti vaikka albumiin liitettäväksi. Joissakin kameroissa voi jonkin verran kuvaa myös muokata. Yleensä kuva tulostuu sellaisena kuin se on kameraan tallennettu.

Kotikäytössä yleisimpiä ovat mustesuihkutulostimet. Hinnaltaan yleiskäyttöön tarkoitetut tulostimet ovat melko edullisia. Kokonaiskustannuksiin on kuitenkin laskettava myös tulostettaessa kuluvat värit ja paperit. Jos tulostimen väreistä jokainen on omassa säiliössään, ei hukkavärejä jää. Yhdessä säiliössä olevat värit jäävät käyttämättä yhden väriaineen loppuessa.

Erityisesti kuvien tulostamista varten on omat mustesuihkutulostimensa. Kotikäyttöön sopivalla kuvatulostimella voi vedostaa aina A3+ -kokoisia kuvia. Uusimpien mustesuihkutulostimien valmistajat lupaavat tulostettujen kuvien säilyvän pitkään, jopa sata vuotta. Värien säilyvyyttä voi varmistaa laminoimalla tai lakkaamalla kuvat. Hintaero A4 ja A3 –kokoisia kuvia vedostavilla tulostimilla on melko suuri. Jos isokokoisia kuvia vedostaa vain vähän, saattaa kuvapalvelujen käyttö olla tulostimen hankintaa edullisempi ratkaisu.

Lasertulostimet ovat hinnaltaan mustesuihkutulostimia kalliimpia. Eniten näitä tulostimia hankitaankin ammattikäyttöön.