Voiko tulostekuvaa käyttää sisustukseen?

Rakkaimpia valokuvia voi käyttää myös persoonallisten sisustuselementtien rakentamiseen. Tarvitaan vain ripaus mielikuvitusta ja valokuva. Näiden avulla kodista tai jostakin sen yksittäisestä huoneesta voi kehkeytyä aivan uudenlainen kokonaisuus. Valokuvan siirtäminen onnistuu nimittäin melkeinpä mihin tahansa materiaaliin, esimerkiksi kankaalle, metalliin, puupintaan tai keramiikkalaatalle.

Kodin pienesineet saavat uutta ilmettä, jos niitä koristaa valokuvin. Niinpä kesäinen maisema voi somistaa vaikkapa lipaston ovea, pöydän pintaa tai ikkunaa.

Oma lukunsa ovat kodin tekstiilit. Valokuvan voi tulostaa esimerkiksi koko ikkunaseinän yli ulottuvaan verhoon. Tyynyt, huonekalujen verhoilut, peitteet, lakanat, kodista tuskin löytyy tekstiiliä, johon kuvaa ei voisi siirtää. Valokuvaa voi käyttää vaikka koko seinän kokoisena, kenties siitä voi muokata uuden tapetin.

Suurtulosteet sopivat erinomaisesti myös julkisiin ja yritysten tiloihin. Markiiseihin, kaihtimiin, seinämille, messuosastoille ja moneen, moneen muuhun paikkaan voi sovittaa valokuvasta tehdyn kangas- tai teippitulosteen.

Teipille tai kankaaseen ammattilaisen avulla

Helpoin tapa on siirtää kuva teippiin, jonka sitten voi liimata halumaansa pintaan. Teippejä on saatavissa eri värisinä, kirkkaina ja huurteisina. Kohteiden mukaan teippejä on monenlaatuisia. Joitain teippejä voi siirtää useastikin, toiset taipuvat pyöreisiinkin pintoihin.

Suurtulostukseen sopivia kangaslaatuja on useita. Tulostettaessa kangas kulkee suurten tulostimien läpi pakasta määrämittaan. Värit kiinnitetään lämmön avulla. Pienet kangastulosteet tehdään yleensä siirtämällä kuva paperin avulla kankaalle.

Kotikonstein teippien ja suurten tulosteiden teko harvoin onnistuu. Parhaaseen tulokseen pääsee, kun antaa työn kuvien siirtoon erikoistuneelle sisustusalan liikkeelle. Myös monet painotalot valmistavat kuvista sisustukseen sopivia tulosteita. Paperikuva ja digitaalinen kuva käyvät molemmat tulosteen materiaaliksi. Usein kuvia pitää muokata tulostukseen sopiviksi.

Suuritöiset tulosteiden hinta saattaa nousta korkeaksi. Varsinaisen tulostuksen lisäksi hintaan vaikuttaa mm. kuvien työstäminen sopivaan muotoon. Kuva kannattakin valita harkiten, hinnastakin on syytä sopia etukäteen.