Äitiyspakkaus

Mitä tarvitaan vauvan tullessa kotiin?

Äitiyspakkauksessa on paljon perustarvikkeita. Näiden lisäksi tarvitaan vielä muutakin. Vauvan turvakaukalo on välttämätön kuljetusväline, sairaalassa vaaditaan että turvakaukalo on hankittuna ennen vauvan kotiin kuljetusta.

Äitiyspakkauksen laatikko käy vauvalle ensimmäiseksi nukkumapaikaksi, mutta pinnasängyn hankinta tulee pian eteen. Pinnasänkyjä voi ostaa uutena tai käytettynä. Sänkyä hankkiessa kannattaa harkita haluaako sängyn jossa on säädettävät pohja ja laidat. Pohjan ja laitojen säädöillä helpotetaan vauvan nostamista sänkyyn ja päinvastoin. Pohjan kaltevuuden säädöstä on etua etenkin, jos vauva on flunssainen; vauvan on helpompi nukkua kun pääpuoli on ylempänä kuin jalkopää. Kylpyä varten tarvitaan punkka/pesuallas, vanupuikkoja/pumpulia korvalehtien ja navan puhdistamiseen. Talkkia/perunajauhoa vaippa-alueen iholle, jos iho ärtyy. Jauhetta voi käyttää myös punoittavien kaulapoimujen hoitoon.

Vaippoja on hyvä olla valmiina kotona. Hoitopöytä ei ole välttämätön, mutta helpottaa vaipanvaihtoa, kun kaikki tarvittava voidaan säilyttää hoitopöydän laatikoissa. Hoitoalusta on useimmiten äitiyspakkauksessa; kaupoissa on ilmalla täytettäviä hoitoalustoja. Valmiiksi kostutettuja pesulappuja on myös myytävänä; vauvaa ei tarvitse aina viedä pesulle, vaan pepun voi puhdistaa pesulapulla. Valmiissa pakkauksissa olevat pesulaput sisältävät usein ihoa hoitavia aineita, joten ne eivät kuivata vauvan herkkää ihoa.