Makuja kaukaa idästä

Taimaalainen ruoka tunnetaan maailmalla sen ominaisista mausteista ja niiden avulla syntyneistä kutkuttavista aromeista. Thaimaalainen keittiö käyttää hyväkseen tuoreita makuja, kuten vasta raastettua inkivääriä ja tuoretta sitruunaruohoa. Makua antamaan lisätään usein punaista tai vihreää currya, limettiä, valkosipulia sekä erilaisia maustekastikkeita ja fondeja, kuten osteri- ja kalakastiketta. Miedommista mausteista suosittuja ovat mm. basilika, minttu ja tuoreet korianterin lehdet.

Thaimaassa maustemaailma on voimakas ja vaatii totuttelua. Ruoka on täyteläistä ja eurooppalaiselle usein jopa tulista. Kuitenkin mausteisiin ja maustesekoituksiin tutustuminen ja totuttelu kannattaa, sillä etniset vivahteet ja uudet tuulet antavat hyvin makua myös perinteiseen suomalaiseen ruokaan.