Adobe Photoshop Elements

Monipuolisuutta kotikäyttöön

Adobe Photoshop Elements -ohjelmistossa on versio niin Windows- kuin Macintosh -ympäristöönkin. Ohjelmisto on helppokäyttöinen ja se sisältää kaikki kuvankäsittelyssä tarvittavat perustoiminnot. Kuvien muokkaukseen löytyy työkalut, joilla kontrasti ja värit saadaan paremmin kohdalleen, kuvia voidaan rajata tai valotusta muuttaa. Adobe Photoshop Elements -ohjelmassa on ominaisuus, jonka avulla punasilmäisyyden voi poistaa kuvista jopa siinä vaiheessa, kun vasta siirrät kuvia tietokoneelle. Ohjelmalla voi myös muokata vain osaa kuvasta. Objekteja voi valita muokattavaksi yhden tai useamman kerrallaan ja niitä voi lisätä tai poistaa. Ohjelmalla voidaan luoda vaikkapa postikortteja, joissa useampi kuva on lisätty korttiin omana objektinaan.

Kuvista saa muodostettua diaesityksiä, joihin voi lisätä ääntä ja muita tehosteita. Ohjelman avulla kuvat voi jakaa helposti verkossa omassa kuva-albumissa tai luoda kuvasta taustan sähköpostiviestille tai katsella muokattuja kuvia TV:n kautta. Kuvat voidaan myös järjestää päivämäärän mukaan niin, että vain tiettynä päivänä tai viikkona otetut kuvat näytetään ilman, että kaikki kuvatiedostot täytyy selata läpi ja katsoa mikä päivämäärä niissä on. Ohjelman hakutoiminnolla kuvia voi etsiä vaikkapa kasvojen perusteella. Haussa voi määrittää hakutekijäksi myös muita kuvassa olevia objekteja ja ohjelma etsii kuvat, joissa on esimerkiksi samoja värejä ja muotoja. Kuvia voi myös vertailla keskenään, jolloin voidaan valita samasta kohteesta otetuista kuvista paras mahdollinen.

Ohjelmistoa ei ole saatavana suomenkielisenä. Jos kotikäyttöön halutaan monipuolinen ja toimiva kuvankäsittelyohjelma ja ohjelmistosta ollaan valmiita maksamaan, niin Adobe Photoshop Elements on hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Ohjelmiston toiminnot ovat lähellä ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen ohjelmistojen toimintoja, mutta hinnaltaan se on huomattavasti edullisempi.