Corel Photo Album

Järjestystä kuvatiedostoihin

Corel Photo Album on kuvankäsittelyohjelma käyttäjälle, joka haluaa kuviensa olevan järjestyksesä ja helposti löydettävissä tietokoneelta. Ohjelmassa on helppokäyttöiset toiminnot kuvien muokkaamiseen. Eri kuvanparannustyökaluilla voi muutamalla hiiren klikkauksella muuttaa kuvan kontrastia ja värejä kirkkaammaksi tai tummemmaksi, Kuvia voi yhdistää, niihin voi lisätä kehyksiä tai muuttaa niitä mustavalkoisiksi.

Corel Photo Album muodostaa kuvista diasarjoja automaattisesti, joten niitä on helppo katsella tietokoneelta heti, kun ne on ladattu esimerkiksi kamerasta tai muistikortilta. Albumissa lempivalokuvat voi merkitä, jotta ne löytyvät helposti, kun niitä ollaan vaikkapa tulostamassa tai lähettämässä sähköpostilla. Ohjelma muistaa kymmenen viimeistä kuvaa ja pitää ne listalla, jos haluat tarkastella tai muokata niitä uudellen. Kuvat voidaan laittaa kalenterinäkymään, jossa on helppo valita kuvat tietyltä päivältä tai ajanjaksolta ilman erillistä kuvien selaamista.

Corel Photo Album huolehtii myös kuvien varmuuskopionnista. Ohjelma muistaa, mitkä kuvat on siirretty CD:lle ja mitä kuvia ei. Se muistuttaa myös silloin, jos koneella on paljon kuvia, joista ei ole otettu varmuuskopiota.

Corel Photo Album sopii hyvin kotikäyttöön, koska se ei ole kovin kallis ja ennen ostopäätöksen tekoa siitä on mahdollisuus saada ilmainen versio kuukauden koekäyttöön.