Kuningaskalastajan leivät

Kalaisia annospaloja 18 hengelle

Pohja

  • 1 pak (150 g) pakastettua pinaattia tai
  • 3 (300 g) punajuurta raasteena
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl sulatettua margariinia
  • 6 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sulatettua margariinia

Lohitäyte

  • 1 pak (n.150 g) kylmäsavulohta
  • 1 pussi (200 g) katkarapuja
  • 3 keitettyä munaa
  • 2 prk (à 200 g) sipuli-tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Koristeluun

  • Kylmäsavulohta tai katkarapuja
  • Keitettyä kananmunaa
  • Tilliä

Hauduta sulanutta pinaattia tai punajuuriraastetta sekä sipulia teflonkattilassa rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä. Yhdistä joukkoon maito ja munat sekä kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 35 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan. Valmista täyte. Hienonna puolet lohesta, sulatetut katkaravut ja munat. Yhdistä muut aineet joukkoon. Ohenna tarvittaessa maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjalle ja nosta toinen levy päälle. Levitä loppu täyte päälle. Koristele lopulla lohella ja tillillä. Leikkaa leivospaloiksi.