Uunikala ja muusi

Sitruunaista kalaa muusilla neljälle

  • 400 g pakastekalaa
  • Tilkka voita tai öljyä
  • 400 g purkki tomaattimurskaa
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • Yhden sitruunan mehu
  • Tilliä
  • Pippuria
  • Suolaa
  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • n. 1/2 l maitoa
  • Suolaa
  • Vettä

Kuori perunat ja laita ne kattilaan kylmään veteen. Lisää 1 rkl suolaa. Kuumenna kattila ja keitä perunoita ainakin 23 minuuttia, isoja perunoita kauemmin. Voit pilkkoa perunat pienemmiksi, jolloin keittoaika lyhenee. Voit myös laittaa perunat kiehuvaan veteen, mutta varo silloin veden roiskumista. Laita kala voideltuun uunivuokaan joko kokonaisena tai paloiksi leikattuna. Kaada päälle sitruunamehu, suolaa ja pippuria, tilliä, tomaattimurska ja kerma. Laita 225-asteiseen uuniin ja paista puoli tuntia. Jos olet laittanut kalan jäisenä uuniin, paista varmuuden vuoksi kauemmin ja tarkista kalan kypsyys ennen kuin tarjoat sen.

Lämmitä maito kuumaksi. Kaada kypsistä perunoista vesi pois. Käytä perunoiden muhentamiseen muussinuijaa tai sähkövatkainta. Lisää muhennokseen maitoa vähän kerrallaan. älä laita kaikkea, jos tuntuu että siitä tulee liian juoksevaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa ruuan kanssa kurkkua tai salaattia.