Helppo ja ravitseva herkku

Neljälle

  • 600 g naudan maksaa
  • 3-4 (yht. n. 400g) sipulia
  • 20 g voita
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Viipaloi maksa noin 1 cm paksuiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi.

Kuullota sipulia paistinpannulla voissa ja tilkassa oliiviöljyä 3 minuutin ajan ruskistamatta. Peitä paistinpannu kannella ja jätä sipuli hautumaan miedolle lämmölle noin puoleksi tunniksi.

Laita sipuli syrjään odottamaan. Suolaa ja pippuroi maksasuikaleet ja paista niitä oliiviöljyssä kovalla lämmöllä 5 minuutin ajan eli kunnes ne ovat kypsät. Lisää viini ja keitä koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan.

Lisää joukkoon sipulit ja persiljasilppu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoa välittömästi polentan tai riisin kanssa.