Miten valmistetaan maustevoinapit grillatulle lihalle?
Pehmennä 250 g voita ja sekoita siihen mausteet. Rullaa voipaperin sisällä pitkäksi kapeaksi tangoksi ja laita pakasteeseen kovettumaan. Ennen tarjoilua leikkaa viipaleita joita voi laittaa valmiin grillatun ruoan päälle.
Vaihtoehto 1
2 dl hienonnettuja maustevihanneksia (persiljaa, ruohosipulia tai tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa ja salviaa) + 1 valkosipulin kynsi
Vaihtoehto 2
3 rkl karkeasti rouhittua roseepippuria + 1 dl hienonnettua persiljaa
Vaihtoehto 3
4 valkosipulin kynttä + 1 rkl tuoretta punaista chiliä hienonnettuna +1/2 tl kardemummaa + 1/2 dl hienonnettua persiljaa
Vaihtoehto 4
2 tl pikakahvijauhetta, esim. espresso + 1 tl kanelia + 1 tl currya + 1 tl sokeria + 1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa