Miten valmistuvat maistuvat lihapyörykät?

  • 4rkl korppujauhoja
  • 2 ½dl kuohukermaa
  • 3rkl hienonnettua sipulia
  • 300g naudan paistijauhelihaa
  • 100g vasikanjauhelihaa
  • 75g chevrejuustoa kuori poistettuna
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
Mittaa kerma ja korppujauhot kulhoon ja anna seoksen turvota 10 minuuttia. Kuullota sipuli korppujauheen turvotessa.

Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli ja chevre. Sekoita juusto huolella taikinaan. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Pyöritä taikinasta lihapullia kostutetuin käsin Ruskista voi pannussa ja lisää pyörykät. Ravistele pannua niin, että lihapullat saavat väriä pintaansa joka puolelta. Alenna lämpöä ja anna lihapullien kypsyä kannen alla noin kymmenen minuuttia.

Nauti kuumina esimerkiksi perunamuussin kanssa.