Miten täytetyt lihakääryleet valmistetaan neljälle?

  • 4 naudan ulkofile pihviä
  • 4 viipaletta pekonia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • grillaus- ja yleismaustett

Punaviinikastike

  • pihvien paistolientä
  • 1rkl sokeria
  • 1rkl jauhoja
  • 1dl kylmää vettä
  • 1dl punaviiniä
  • ½dl kermaa
  • tarvittaessa suolaa ja mustapippuria
Nuiji naudan pihvit kevyesti voipaperin välissä. Nuijaksi käy esimerkiksi pullo. Ripottele pihvien kummallekin puolelle suolaa ja pippuria. Jaa pekoniviipaleet pihveille. Kääri pihvit tiukaksi rullaksi ja kiinnitä coctail-tikulla tai narulla.

Paista liharullat kuumalla pannulla öljyssä tai voissa niin, että ne saavat kauniin värin pintaansa. Siirrä pihvit vuokaan ja ripottele niiden pinnalle grillaus- ja yleismaustetta. Lisää pannuun, jossa paistoit pihvit, reilu desi vettä ja anna hieman kuumentua, jotta pannulle jääneet maut tarttuvat nesteeseen. Kaada vesi vuokaan pihvien kanssa.

Laita pihvit uuniin ja paista 200 asteessa noin tunnin verran, mielellään kannen alla.

Kaada pihvien liemi kattilaan. Lisää joukkoon kylmä vesi, johon on sekoitettu jauhot, sokeri, punaviini ja kerma. Sekoita koko ajan, sillä jauho suurustaa kastikkeen. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kymmenen minuutin ajan. Tarkista maku.

Tarjoa lihakääryleet esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.