Palkitseminen tai kiittäminen

Vinkkejä milloin kukkia voi käyttää?

Palkitseminen, kiittäminen: Kukkakimpun ojentaminen kiitospuheen yhteydessä on perinteinen tapa muistaa esimerkiksi työpaikalla eläkkeelle lähtijää tai työpaikan vaihtajaa. Useissa erilaisissa kilpailuissa (esim. urheilu- ja kauneuskilpailut) näyttävän kimpun ojentaminen osana palkitsemista kuuluu rutiiniin.

Edellä mainittujen lisäksi kukat ovat kaunis tapa muistaa vastasynnyttänyttä äitiä ja vauvaa sairaalaan, jonne vauvaperhe ei ehkä jaksa toivottaa kovin isoa määrää vieraita tervetulleeksi. Samoin sairaalassa muusta syystä oleva ilahtuu kukkatervehdyksestä, jolleivät osaston säännöt tai potilaiden allergiat sitä estä. Kukat ovat helppo tapa juhlistaa minkä tahansa juhlan tarjoilupöytää ja kattausta. Kukkavalinnat kannattaa kuitenkin tehdä juhlien tunnelma ja tyyli mielessä pitäen ja koristeena olevien kukka-asetelmien ja kimppujen kohdalla on syytä huomioida myös kukkien alustana oleva astia, kulho tai maljakko. Maljakoksi tai asetelma-astiaksi ei kannata ottaa mitä tahansa oikean kokoista, sillä maljakko ja astia ovat koko juhlien ajan esillä aivan samalla tavoin kuin kukatkin, joskin monesti asetelmien pohjana on kokonaan kukkien peittämä muovialusta.

Kukkien kieli on monipuolinen; kun sopivia sanoja ei löydy, voi kukkien välityksellä osoittaa esimerkiksi ihastuksensa, piristää ystävää, pyytää anteeksi, lohduttaa ja ottaa osaa. Monet myös piristävät omaa arkeaan hankkimalla viikoittain tuoreita kukkasia osaksi kodin sisustusta. Useissa perheissä näin juhlistetaan esimerkiksi viikkosiivouksen jälkeen viikonloppua, mutta yhtä hyvin kukat tuovat pirteyttä keskellä viikkoakin.