Miten jauhelihakeitto valmistetaan neljälle?

  • 400g jauhelihaa
  • 1 ½l lihalientä
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 3-4 perunaa
  • 10cm pala purjoa
  • 2-3rkl persiljasilppua
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta pippurilla sekä grillaus- ja yleismausteella.

Kaada liemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Pese ja kuori juurekset, perunat ja purjo. Pilko kaikki perunaa lukuun ottamatta kuutioiksi tai suikaleiksi. Leikkaa perunat ja purjo ohuiksi viipaleiksi.

Nosta juurekset ja peruna lihaliemeen. Keitä noin kymmenen minuuttia.

Lisää joukkoon jauheliha ja purjot. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku.

Tarjoile persiljasilpulla koristeltuna ruisleivän kera.