Sipulikeitto

Miten sipulikeitto valmistetaan?

  • 5-6 sipulia
  • 2rkl öljyä
  • 1rkl vehnäjauhoja
  • 1l lihalientä
  • 1/2tl paprikajauhetta
  • ripaus valkopippuria
  • maun mukaan cayennepippuria
  • lisäksi viipale esim. ranskanleipää ruokailijaa kohden
  • emmental juustoa

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää joukkoon jauhot ja ruskista vielä hetki. Kaada mukaan lihaliemi ja mausteet. Anna keiton hautua rauhassa 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai cayennepippuria. Keiton kypsyessa valmista leivät. Laita juustoleivät uuniin 225 asteeseen ja anna olla noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä. Laita leipä lautaselle ja nosta valmista sipulikeittoa päälle. Nauti heti.