Rahoitusta teknologiaprojekteihin

Tekes on lyhenne Teknologian kehittämiskeskuksesta. Sen tavoitteena on aktivoida yritysten ja myös tutkimusyksiköiden kehitys- ja tutkimusprojekteja .Yrityksille Tekes tarjoaa rahoitusta niin aloitus kuin myöhempiinkin vaiheisiin. Aloittaville yrityksille on esimerkiksi teknologiayrityksen perustamislaina, tuotekehitysrahoitusta ja rahoitusta projektien valmisteluun. Pk­-yrityksille on esimerkiksi tutkimus- ja tuotekehitysrahoitusta. Tekes rahoitustan on mahdollista hakea myös kansainvälistymisen haasteisiin.

Tekesin rahoitusta on sekä puhdas lainarahoitus, että rahoitus, jota ei tarvitse maksaa takaisin sekä niiden välimuodot. Suuri osa rahoituksesta kohdistetaan Tekesin teknologiaohjelmien mukaisesti. Teknologiaohjelmat kohdistuvat yleensä jollekin teknologian alueelle, mutta nykyään myös jonkin verran palvelujen suuntaan.

Tekesin rahoittamia projekteja kuvaa konkreettisesti se, että sitä saa projekteihin, joiden avulla tuotteita voidaan monistaa ja myydä asiakkaille. Projekti voi olla esimerkiksi teknologian haltuunottoa tai suoranaista tuotekehitystä.