Varaa kunnolla aikaa

Kerran viikossa on hyvä laittaa koti järjestykseen. Siihen kannattaa varata riittävästi aikaa, ja välillä voi pitää taukoja. Ensimmäiseksi kerätään lattioilta tavarat omille paikoilleen. Sitten matot viedään ulos tuulettumaan ja niistä voi tampata mattopiiskalla pölyt irti. Lattiat imuroidaan. Samalla voi imuroida sellaiset huonekalut, jotka keräävät pölyä. Lattiat pestään tai pyyhitään kostealla rätillä, sienellä tai lattianpesuvälineellä. Pyyhkimiseen käytetään sopivaa pesuainetta.

Lakanat heitetään pyykkiin ja vuodevaatteet nostetaan ulos tuulettumaan. Sängytkin voi tarvittaessa imuroida. Myöhemmin pedataan vuoteisiin puhtaat lakanat.

WC ja kylpyhuone puhdistetaan. Ainakin pöntön pesemiseen suositellaan desinfioivaa pesuainetta, muuten voi käyttää hyvin likaa irrottavaa ja pinnoille sopivaa nestettä. Pyyhkeet vaihdetaan ja saippua- ja muu tarviketilanne tarkistetaan.

Keittiössä kannattaa viikoittain järjestellä tavarat omille paikoilleen, vaihtaa keittiöpyyhkeet ja tiskata nekin astiat, jotka vielä ovat jääneet odottamaan kunnon pesemistä. Hella täytyy puhdistaa, samoin uuni. Uuninpuhdistusaineet ovat käteviä käyttää ja irrottavat lian tehokkaasti. Tuolit ja kaikki näkyvät pinnat pyyhitään.

Kun matot on saatu paikoilleen, pitää vielä järjestellä pöydiltä ja hyllyiltä ylimääräiset tavarat sinne mihin ne kuuluvat. Pölyt pyyhitään. Luettu tai tarpeeton posti viedään roskalaatikkoon.