Vinkkejä terveyden hoitoon

Miten kauneutta ja terveyttä voi edistää kotikonstein?

Antibiootit ja vatsa

Antibioottikuuri sekoittaa usein vatsan, tämän voi estää nauttimalla samalla maitohappobakteereita. Maitohappobakteerit tulee ottaa muutama tunti antibiootin jälkeen, jotta antibiootit eivät tuhoa niitä.

Elohiiret

Elohiiret ovat vaarattomia mutta kiusallisia pitkäkestoisiakin lihasnykinöitä silmäluomissa tai muualla lihaksissa. Ne voivat joskus aiheutua magnesiumin puutteesta. Tällöin magnesiumvalmisteista on apua elohiirten hoidossa. Magnesiumia saa ravinnossa mm. kokojyväviljasta ja kalasta. Äkillinen apu silmässä nykivään elohiireen on myös katseen tarkentaminen hetkeksi kauas.

Finnit

Kotikonstina finnin parantamiseen käy hammastahna. Levitä tahnaa kevyesti finnin päälle ja anna kuivua. Tahnalla on ihoa kuivattava vaikutus, joten se kuivattaa myös finnit.

Flunssa

Kun flunssa on tuloillaan, runsas C-vitamiinin syönti voi estää sen tai ainakin lyhentää flunssan kestoa. Flunssaan auttaa lisäksi valkosipuli. Myös auringonhattu-uutteesta voi olla apua, sillä se vahvistaa kehon immuunipuolustusta.

Haavojen hidas paraneminen

Jos haavat paranevat hitaasti, syynä voi olla K-vitamiinin puutos. Sitä saa mm. lehti-ja parsakaalesta sekä pinaatista.

Hilseilevä päänahka

Hilseilevään päänahkaan voi hilseshampoiden lisäksi kokeilla aaprotti-uutetta.

Hiustenlähtö

Normaalia runsaampaan hiustenlähtöön voi kokeilla rosmariinista tai koivusta valmistettua uutetta jolla hiukset huuhdellaan. Hiustenlähtö on kuitenkin yleensä kausittaista joten pelkkä muutaman kuukauden odottelukin hiustenlähdön vähenemiseksi riittää. Normaalistikin hiuksia lähtee päivittäin 50-150kpl.

Hiusten vaalentaminen

Vaaleita hiuksia voi kirkastaa kotikonstein sitruunamehulla.

Ihon kauneus

Runsas vedenjuonti on luonnollisin keino hankkia kaunis iho. Vettä tulisi juoda noin 2 litraa päivässä. Tupakointi, rasvainen ruoka ja stressi puolestaan huonontavat ihon kuntoa.

Ihon kosteutus

Ihoa rasvatessa ihon on hyvä olla kostea, tällöin rasva vaikuttaa paremmin.

Karheat ja kovat jalkapohjat

Jalkapohjia kannatta hoitaa rasvaamalla ne joka ilta, raspaaminen kerran viikossa tai kahdessa jalkakylvyn kera auttaa myös niiden hoidossa.

Korkea kolesteroli

Terveyskaupoista saatavalla punariisivalmisteella on kolesterolia alentava vaikutus.

Kulmakarvat

Itsepäiset kulmakarvat saa kuriin sipaisulla vaseliinia.

Makeannälkä

Kromitabletit ehkäisevät joissain tapauksissa makeannälkää.

Miiliumit

Miilumit ovat valkeita pieniä näppyjä silmänympärysiholla. Ne aiheutuvat usein ihon pintakuivuudesta. Nämä näpyt voi turvallisesti puhkaista neulalla ja puristaa.

Rasvoittuvat hiukset

Leskenlehdistä tai timjamista valmistettu uute vähentää hiusten rasvaisuutta. Uutetta voidaan käyttää esimerkiksi hiuksia ja päänahkaa huuhdellessa.

Silmien valonarkuus

Silmien normaalista poikkeava valonarkuus voi johtua A-vitamiinin puutteesta. A-vitamiinia saa paitsi vitamiinivalmisteista myös porkkanasta ja munankeltuaisesta.

Silmäpussit

Turvonneisiin silmänalusiin auttaa peräpukamavoide. Myös kylmiä teepusseja silmien päälle voi kokeilla.

Sojottavat hiukset

Sipaisu vaseliinia auttaa yksittäisiin sojottaviin hiuksiin.

Suonenvedot

Magnesiumin puute voi aiheuttaa suonenvetoja.

Suupielten rikkoutumat

Suupielissä olevat haavaumat ilmentävät yleensä B2-vitamiinin puutetta. Vitamiinivalmisteiden lisäksi sitä saa mm. maksasta, maitotuotteista ja leseistä.

Syylät

Turvallinen keino poistaa syylät on ilmastointiteippi. Ilmastointiteippi pehmentää syyliä ja sen liima-aine ärsyttää niitä ja käynnistää näin soluvälitteisen immuniteetin. Teippipalaa voidaan pitää syylän päällä noin viikko, sen jälkeen syylää pehmennetään vedessä, hiotaan ja vaihdetaan uusi teippi. Teippihoitoa tulee jatkaa niin kauan että syylä on poissa, usein pari kuukautta. Tämän hoitomenetelmän on todettu olevan jopa tehokkaampi kuin jäädytyshoidon.

”Tikut” kynsinauhoissa

B2-vitamiinin puutos voi ilmetä kynsinauhojen kuivumisena ja halkeiluna.

Turvotus

Turvotus johtuu nesteen kertymisestä elimistöön, mm. liika suolan syönti turvottaa. Nestettä poistavia ravintoaineita ovat mm. ananas ja kaali.

Valkoiset laikut kynsissä

Valkoiset laikut kynsissä johtuvat yleensä sinkin puutteesta ja sinkin sekä sinkkiä sisältävien valmisteiden, kuten esimerkiksi vihreiden kasvisten ja maksan lisääminen ruokavalioon auttaa niiden katoamisessa.

Vatsatauti ulkomaan matkalla

Vatsataudin iskemisen ulkomaan matkalla voi yrittää ehkäistä maitohappobakteereilla. Maitohappobakteerikuuri on hyvä aloittaa noin viikkoa ennen matkaa ja sen tulisi kestää koko matkan ajan.

Verenpaine

Runsas vedenjuonti, suolan, valkoisen sokerin ja trans-rasvojen käytön vähentäminen, riittävä uni ja stressin välttäminen auttavat laskemaan liian korkeaa verenpainetta.

Virtsatietulehdus

Karpalon on havaittu olevan hyvä keino estää virtsatietulehduksia. Se on hapanta ja sen kemialliset yhdisteet lamaavat bakteerien pinnalla olevia hapsuja, joiden avulla bakteerit yleensä tarttuvat virtsarakon seinämään. Kun hapsut lamaantuvat, bakteerit eivät saa otetta seinämästä ja huuhtoutuvat pois virtsan mukana. Karpaloa voi nauttia mehuina tai luontaistuotekaupoista saatavina tabletteina.

Värjäytyneet kynnet

Kynnen värjäytymiä, kuten keltaisuutta, voi poistaa kastelemalla pumpulitupon etikkaan ja painamalla sillä kynttä minuutin verran.