Mitkä kasvit viihtyvät eteläikkunan auringossa?

Paljon valoa vaativat kasvit viihtyvät hyvin kodissa eteläikkunalla ja valoisalla länsi- tai pohjoisikkunalla. Kesäaikana täyttyy kuitenkin olla varovainen asetettaessa kukkia eteläikkunalle, sillä auringon valo on silloin todella kuumaa ja voimakasta. Olisi hyvä jos valon määrää pystysi säätelemään säleverhoilla tai vastaavilla sopivaksi. Aurinkoa rakastavat kasvit voidaan siirtää kesäaikana kasvamaan myös ulos, mutta niitä kannattaa totutella siihen noin kahden viikon ajan. Totuttelun voit suorittaa varjostamalla kasvia kevyesti, enne suoraan auringonpaisteeseen siirtämistä.

Kaktukset pitävät auringosta, poikkeuksena ovat ainoastaan lehtikaktukset. Kaktuksien saadessa tarpeeksi auringonvaloa, niistä kasvaa kauniisti kukkivia ja kaunismuotoisia yksilöitä. Liian vähäisessä auringonvalossa kaktuksista tulee heikkorakenteisia ja kukkimattomia, jotka kasvavat vain pituutta. Auringonvalosta pitäviä kaktuksia ovat esimerkiksi Cereus-, Lobivia-, Echinopsis-, Mammillaria- ja Echinocactus-sukujen kaktukset, jotka kannattaa kasvattaa aurinkoisella paikalla. Eteläikkunalle sopii myös Onnenapila Oxalis lasiopetala , mutta sen voi sijoittaa myös valoisalle länsi- tai itäikkunalle.

Värikäs Ihmepensas Codiaeum variegatum tarvitsee valoa, saadakseen kehittyneet ja väriloistoiset lehdet. Vaahtera-aulio Abutilon x hybridum saa kauniin pensasmaisen ja tiheänkukkaisen ulkomuodon saadessaan tarpeeksi valoa. Voimakkaimman auringonpaisteen aikaan kannattaa kuitenkin kukka suojata suoralta voimakkaalta auringonpaahteelta. Samoin Posliinikukka Hoya carnosa kaipaa valoa, mutta ei suoraa poltetta. Kiinanruusu tarvitsee paljon valoa, pystyäkseen kehittämään kauniin kukintonsa. Paljon auringonvaloa tarvitsevat myös Maljaköynnös Dipladenia, Pelargoni Pelargonium hortorum, Aaloe ja sarviaaloe Gasteria sekä Ihmeköynnös Bougainvillea.