Hyödynnätkö ominaisuuksiasi työssäsi?

Osaaminen ja persoonallisuus kertovat sen millainen työ on oikea juuri sinulle. Mitkä ovat kiinnostuksesi kohteet? Miten persoonasi tukee uraasi? Mitä osaat ja harrastat? Osaaminen on paljon muuta kuin koulunpenkillä päähän sullottu kirjatieto. Osaaminen on koko elämäsi. Kaikki kokemasi opettaa sinulle taitoja joita voit hyödyntää työssäsi.Mieti elämääsi kokonaisuutena, mieti missä olet hyvä? Onko se lasten riitojen sovittelu? Ruokalistan suunnittelu? Riistalaskenta? Kaikkia taitoja joita olet elämäsi aikana oppinut, voidaan tarvita tulevassa työssäsi. Tietääkö nykyinen työnantajasi kaikki taitosi, tunteeko hän persoonallisuutesi?

Työpaikalla tarvitaan sekä ryhmän jäseniä, että johtohahmoja, innostajia, organisaattoreita, tutkijoita ja tukijoita. Jokaisella meillä on persoonallisuus jota voidaan hyödyntää työssä. Tuota arvokasta tietoa ei tule pantata itsellään, vaan se kannattaa jakaa työyhteisön hyväksi ja omaksi iloksi.

Kun työnantajasi ja työtoverisi tietävät sinun olevan hiljainen ja tarkkaileva, he eivät välttämättä ehdota sinulle sellaisen projektin vetoa, joka voisi tuntua sinusta ahdistavalta. Saat ehkä projektin tutkijan osan, jossa voit hyödyntää omaa persoonallisuuttasi ja hiljaista keskittymistäsi. Samoin, jos taas olet värikäs ja puhelias persoona, sinulle voisi sopia työpaikkasi esittely satunnaisille vieraille tai uuden työntekijän ohjaaminen työhönsä.

Kaikilla meillä on taitoja, joilla työhön voi saada lisää vaihtelua ja mielenkiintoa. Noita taitoja ja persoonallisuutta ei tarvitse eikä kannata piilottaa, vaan niitä kannattaa hyödyntää, ja rikastuttaa omaa työnkuvaansa.