Teetkö juuri sitä mitä haluat?

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, teetkö sitä työtä mitä haluat? Oletko käynyt vuosia työssä, joka tuntuu joko tylsältä ja liian vaatimattomalta taitoihisi nähden, tai liian rankalta ja työpaineiden rasittamalta?Entä jos olisit työssä josta pidät? Jos tekisit työksesi sitä mitä haluat tehdä, ja saisit vielä palkkaa? Tällainen ideaalitilanne ei ole ihan mahdoton.

Usein kysyttäessä aikuiselta, mitä hän haluaisi tehdä työkseen, vastaukset ovat tavanomaisia: ”teen tätä rahan vuoksi”, ”perheen elannon hankkimiseksi”, ”puolittain pakosta”. Harva osaa edes sanoa mitä työtä haluaisi tehdä. Kuitenkin vain työssä, jota todella haluaa tehdä, voi päästä parhaaseen tulokseen, mikä hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa.

Pysähdy siis hetkeksi ja mieti, mitä haluaisit tehdä. Tee lista asioista, jotka estävät sinua tekemästä työtä, jota haluaisit tehdä. Kirjoita sen jälkeen lista asioista, jotka sinun tulisi tehdä, jotta pääsisit tekemään työtä jota haluat tehdä.

Listaamasi asiat ovat tuskin mahdottomia, mutta niiden toteuttaminen edellyttää valintojen tekemistä. Jos valinnat ovat liian suuria toteutettavaksi kerralla, valitse ensin pieni osa. Voit vaikkapa alkaa harrastaa jotain tuohon unelmatyöhön liittyvää. Saattaa käydä niinkin, että tutustuessasi työhön paremmin, se ei vastaakaan sitä unelmaa joka sinulla työstä oli. Unelma saattaa muuttua matkalla, mutta kokeilu vie sinut lähemmäs sitä mitä haluat tehdä.