Kuinka konkretisoida suunnitelmat uraksi?

Toteuttaaksesi uratavoitteesi tarvitset suunnitelman. Välittömiä toimenpiteitä varten tarvitset vuoden pituisen suunnitelman, jonka toteutumista arvioit jatkuvasti. Lisäksi kannatta tehdä laajempi, pitemmän tähtäimen suunnitelma. Tärkeää on, että suunnitelma on tavoitteiltaan ja toimenpiteiltään realistinen. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnitelman on myös oltava toteutettavissa.Urasuunnittelussa on tärkeätä hyödyntää perheesi, lähisukulaistesi, ystäviesi ja työtovereittesi apua. He voivat arvioida osaamistasi ja persoonallisuuttasi, uravaihtoehtojesi oikeellisuutta sekä suunnitelmiesi realistisuutta.

Tee itsellesi unelma eli urasuunnitelma. Siihen täytyy sitoutua, jotta se toteutuisi. Sitoutuminen omaan asiaan vie uraasi eteenpäin. Oman uran puolesta on tehtävä lujasti töitä. Sitoutuminen tarkoittaa halua ja kykyä ponnistella menestyksellisen uran eteen.

Myös itsensä markkinointi on tärkeää. Tee kunnon ansioluettelo, jota jatkuvasti päivität. Pane ansioluettelosi internetissä oleviin osaamispankkeihin. Jos omistat www-sivut, pane ansioluettelosi myös sinne. Kukaan muu ei pidä huolta urastasi, se on sinun itsesi vastuulla.