Kuinka vaihtaa työpaikkaa?

Jos työsi tuntuu tylsältä, eikä palkkakaan tunnu vastaavan tekemääsi työtä, tai jos vaikkapa työajat eivät ole elämäntilanteeseesi sopivat, on ehkä aika vaihtaa työpaikkaa. Uuden työn etsiminen saattaa tuntua liian vaivalloiselta raskaan työpäivän päätteeksi, mutta etsimällä uusia uria elämääsi voit toisaalta päästä väsymyksestäsi. Mieti mitä työltäsi haluat ja missä työssä saat käyttää sinulle tärkeitä ominaisuuksia.Ota kynä ja paperia esiin, ja kirjaa ylös asiat, jotka harmittavat eniten nykyisessä työssäsi. Siirry sitten asioihin, joita työltäsi toivot. Näin saat selkeitä suuntaviivoja uuden työn etsintään.

Työnhakusivustoja selaamalla huomaat, että töitä on kyllä tarjolla - työnantaja saattaa etsiä juuri sinua. Tutki tarjolla olevat paikat joihin koulutuksesi riittää. Mieti jokaisen kohdalla, miltä työ tuntuisi ja olisiko siinä aineksia unelmatyöksesi.

Harjoittele kiinnostavan CV:n muotoilua. Älä unohda mainita harrastuksiasi, toiveitasi ja unelmiasi. Kiinnostava CV antaa mahdollisuuden päästä eteenpäin hakuprosessissa.

Mikäli sinulla ei ole ammatillista koulutusta tai se on vanhentunut ja täysin hyödytön, ota selvää esimerkiksi etäopiskelusta ja oppisopimuskoulutuksesta. Kouluttautumismahdollisuuksia on runsaasti, joten valitse itsellesi sopivin ja lähde rohkeasti oppimaan uutta. Tutki, mitä tukia sinulla on mahdollisuus saada opiskeluusi.

Muista myös että, työpaikkoja voi olla tarjolla, vaikkei niitä ilmoitettaisikaan. Soita rohkeasti yritykseen, johon haluaisit töihin. Esittele itsesi ja kysy onko mahdollisesti tarjolla töitä juuri sinunlaisellesi osaajalle. Voi hyvin olla, että heiltä on juuri joku lähdössä vuorotteluvapaalle, äitiyslomalle tai opiskelemaan, ja voit onnistua nappaamaan työn ennen kuin sitä ehditään muille edes tarjota.