Millainen peli on Hockey Arena?

Hockey Arena on jääkiekkomanageripeli. Aikaisemmin pc- ja konsolimanageripeleissä pelattiin tekoälyä vastaan. Hockey Arena ei kuitenkaan kuuluu tähän kategoriaan, vaan manageripelien niin sanottuun toiseen sukupolveen, jossa pelataan reaaliaikaisesti verkossa muita pelaajia vastaan. Vastassa ei ole enää tekoälyllä varustettu tietokone vaan toinen pelaaja. Muita vastaavia virtuaalisia verkko pelejä on mm. Hattrick.

Pelissä toimitaan managerin roolissa ja osittain myös valmennetaan joukkuetta. Pelissä myydään ja ostetaan pelaajia, harjoitellaan, ja suunnitellaan taktiikoita. Oman joukkueen suunnittelussa tulee ottaa huomioon pelaajien tarvitsemat taidot. Pelissä on periaatteessa kolmenlaisia pelaajia: Hyökkääjiä, puolustajia ja maalivahteja – kuten jääkiekossa yleensäkin.

Jokaisella pelaajalla on tietyt taidot, jotka ovat oleellisia kyseisen paikan kannalta. Pelaajat asetetaan kentälle sen mukaan mihin paikkaan ne parhaiten soveltuvat. Jokaisella pelaajalla on kolmen päätaidon (puolustus, hyökkäys, maalivahti) lisäksi muita sivutaitoja, kuten nopeus, voima ja laukaus. Jokaisella pelipaikalla ovat eri taidot tarpeen.

Pelissä pyritään kehittämään tasapainoinen joukkue, jolla myös talous pysyy kurissa. On siis otettava monia asioita huomioon. Hyvän joukkueen voi rakentaa nopeastikin isolla rahalla, mutta myöhemmin saattaa joutua taloudellisiin vaikeuksiin, palkkakustannusten noustessa suuriksi. Peli on tässä mielessä yllättävän realistinen ja moniulotteinen. Menestyäkseen on huomioitava monia seikkoja.

Pelin viehätys on osiltaan peräisin siihen liittyvästä yhteisöllisyydestä. Konferenssissa voi keskustella muiden pelaajien kanssa ja omien kavereiden kanssa voi pelata ystävyysotteluita. Pelaajien kesken järjestetään erilaisia kokoontumisia, joissa vietetään aikaa yhdessä ja keskustellaan pelistä. Hockey Arenassa on kymmeniä tuhansia pelaajia ja satoja uusia pelaajia liittyy päivittäin.