Millainen peli on Lännen nopein?

Lännen nopein on kahden hengen helppo korttipeli. Peliin tarvitaan yksi tavallinen korttipakka. Yksinkertaisessa muodossa kortit jaetaan kahteen pinoon, joista tulee kummallekin pelaajalle oma nostopakka, joka asetetaan pöydälle pelaajan eteen. Pelissä ei tarvitse huomioida maita, vain numeroilla on merkitystä. Peli sopii hyvin myös lapsille.

Pelin kulku

Pelaajat ottavat kumpikin omasta nostopakasta 5 korttia käteensä. Sitten he kumpikin kääntävät yhden kortin nostopakoistaan avopakaksi keskelle pöytää. Pöydälle muodostuu siis kaksi avopakkaa vierekkäin. Tämän jälkeen pelaajat yrittävät saada laitettua kädestään kortteja mahdollisimman nopeasti pakkoihin. Tämä tapahtuu niin, että edellisen kortin päälle saa laittaa aina vain pienemmän tai isomman peräkkäisen kortin. Jos pakassa on päällimmäisenä 7, sen päälle saa laittaa joko kuutosen tai kasin. Ässän päälle saa laittaa joko kuninkaan tai kakkosen.

Kun pelaaja saa kortteja laitettua jompaan kumpaan avopakkaan, hän saa sitä mukaa nostaa omasta nostopakastaan kortteja käteensä. Pelaajalla saa olla siis koko ajan 5 korttia kädessään. Jos kummallakin pelaajalla on 5 korttia kädessään, eikä kumpikaan saa laitettua kortteja enää, käännetään kummankin nostopakasta, kuten alussa, kortit avopakkojen päälle.

Peli loppuu, kun toinen pelaajista saa kaikki kortit pois, tai hänellä on niitä vähemmän tilanteessa, jossa ei enää ole nostopakkaa, josta kääntää kortteja.

Pelivariaatio

Lännen nopeimmalla on sisaruspelejä, yksi niistä on Stressi, jota pelataan samoin kuin lännen nopeinta. Siinä bonuksena on se, että kun avopakoissa on samaan aikaan samannumeroinen kortti, pitää pelaajien löydä pakkojen päälle käteensä ja huutaa stressi, jolloin hitaampi pelaaja joutuu lisäämään avopakkojen kortit oman umpipakkansa alle.

Peliä voidaan pelata myös niin, että kädessä olevat kortit ovat pöydällä kuvapuoli ylöspäin. Näin siis kumpikin pelaaja näkee koko ajan toisensa kortit. Pelissä on kuitenkin yleensä niin kiire, että toisen kortteja ei ehdi paljon katsella.