Millainen peli on Järvi?

Tässä korttipelissä olisi hyvä olla ainakin 3 pelaajaa, mutta peli on hauskempaa, jos pelaajia on enemmän. Peli sopii lapsille ja lapsenmielisille.

Pelin kulku

Jokaiselle jaetaan neljä korttia. Loput kortit levitetään ”järveksi” eli kasaksi pelaajien keskelle kuvapuoli alaspäin. Tämän jälkeen jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa pelin kysymällä valitsemaltaan pelaajalta jotakin numeroa. Kysyjä saa kysyä ainoastaan sennumeroisia kortteja, kuin hänellä itsellään on kädessä. Pelissä ei saa huiputtaa ja kysyä numeroa, jota ei ole itsellä.

Jos pelaajalla, jolta korttia udellaan, ei sitä ole, hän vastaa: ”Mene ongelle”. Näin kysyjä siis menee ”järvelle” ongelle, eli nostaa korttiläjästä valitsemansa kortin.

Jos pelaajalla, jolta korttia kysytään, on antaa kortti/kortit, pelaaja luovuttaa ne kysyjälle, ja kysyjä saa jatkaa ja kysyä nyt joko samalta pelaajalta eri korttia, tai sitten muilta pelaajilta joko samaa tai eri korttia. Vuoro säilyy kysyjällä niin kauan, että joku käskee mennä ongelle, jolloin vuoro vaihtuu.

Pelin voittaminen

Kun pelaaja saa joko kysyttyään tai järvestä nostettuaan neljä samaa korttia käteensä, hän laittaa ne eteensä pöytään. Pelin yrityksenä on siis kerätä mahdollisimman monta neljän kortin pinoa. Voittaja on se, jolla on eniten näitä pelin loppuessa.

Peli on yksinkertainen, mutta hauskan siitä tekee se, että pitää koko ajan olla mukana siitä, kuka kyselee mitäkin numeroa. Järvestä voi kuka tahansa saada kortin, jolla voi ryöstää toisen monen kierroksen kyselyn tuloksen eli kolme korttia, ja näin saada yhdellä kysymyksellä nipun valmiiksi.