Mitä on mölkky?

Mölkky on jonkin verran karjalaista kyykkää muistuttava puisin pelivälinein pelattava suomalainen heittopeli. Sen luonteessa kuvastuu suomalainen mökkielämä kyykkää enemmän ollen rauhallisempi ja ei yhtä fyysinen peli. Myös kilpailutoiminta on viime vuosina edistynyt.

  1. Mölkyssä heitetään puista, kulmistaan pyöristettyä &8221;kapulaa&8221; (mölkkyä) tarkoituksena kaataa muita samantyylisiä - läpimitaltaan yhtä paksuja, mutta pituudeltaan hieman lyhyempiä - keilamaisia pikkupölkkyjä, jotka ovat numeroitu yhdestä kahteentoista. Kaatuneista keiloista saa pisteitä mölkyn pistesääntöjen mukaisesti. Ensimmäisenä tasan 50 pistettä saanut pelaaja tai joukkue voittaa.
Luonteensa vuoksi mölkky sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille ja sitä voi pelata lähes missä tahansa ja milloin tahansa, sillä koko peli kulkee mukana kassissa, laatikossa, ämpärissä tms. Pelin voi halutessaan melko helposti - vaikka siltä istumaltaan - valmistaakin, jos vain sopivaa puumateriaalia on saatavilla. Lisäksi pelin tuoksintaan tarvitaan vain kynä ja paperia pisteiden laskua varten. Mölkky on erittäin viihdyttävä, rentouttava ja peruskuntoa kohottava liikuntamuoto.